Proiectul de dezvoltare institutionala

Proiectul de dezvoltare institutionala al Scolii Gimnaziale Nr. 16 Galati

La baza intocmirii Proiectului de Dezvoltare Institutionala  au  stat atat  legislatia in vigoare, cat si specificul Scolii Gimnaziale Nr.16, Galati, punand elevul in centrul preocuparilor, creand cadrul ideal pentru a i se oferi acestuia cunostinte, incredere, speranta si motivatie.

Astfel, am avut in vedere o proiectare manageriala cu tinte si optiuni strategice noi, adaptand viziunea si misiunea scolii la noile conditii locale si nationale in care functioneaza scoala. Am realizat o analiza obiectiva si realista a mediului intern si extern si am cautat solutii adecvate si strategii care sa optimizeze procesul instructiv educativ. Am avut in vedere atat situatia actuala a scolii romanesti, cat si perspectivele europene.

Proiectul de Dezvoltare Institutionalǎ este necesar pentru a ne cunoaste tintele, scopurile, resursele si a stabili modalitatile de indeplinire a acestora, pentru ca activitatea noastra sa se desfasoare ordonata, in echipa, sa putem ridica standardele scolii si sa ducem la indeplinire misiunea propusa. Proiectarea manageriala vizeaza cele patru domenii functionale – curriculum, resursa materiala, resursa umana si relatiile cu comunitatea, creand o unitate de cerinte, asigurand coerenta si stabilitate.

Nutrim speranta ca demersul nostru va fi implementat in toate obiectivele sale, concretizand misiunea pe care ne-am asumat-o.

Misiunea noastra, a dascalilor, este una nobila, dar are nevoie si de sprijinul societatii,  care, in ansamblul sau, are menirea de a ne crea climatul si suportul material de a o duce la capat in mod onorabil.

Puteti vizualiza proiectul de dezvoltare institutionala complet mai jos.